Açıldığı Yıl: 2019-2020 |
Düzey: Yüksek Lisans |
ISCED Kodu: |
Öğretim Türü: Örgün Öğretim |
Eğitim Dili: Türkçe |
Mevcut Öğrenci: |
Mesleki Eğitim -
Kabul Koşulları
Gaziantep Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 10. maddesinin 1. fıkrası gereğince, Yüksek Lisans Programına başvurabilmek için adayların bir lisans diplomasına sahip olmaları gerekir. Yönetmeliğin 10. maddesinin 3. fıkrasına göre, Güzel sanatlar fakültelerinin ve konservatuvarın enstitülerdeki anabilim/anasanat dallarındaki tezli yüksek lisans programlarında ALES puanı aranmaz. Aynı yönetmeliğin 10. maddesinin 10 fıkrasına göre, Güzel sanatlar fakültesi ile konservatuvara bağlı enstitü anabilim/anasanat dallarının yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde; yerleştirme puanı, adayın lisans mezuniyet not ortalamasının % 50’si ve mülakat puanının % 50’si değerlendirmeye alınır.
Programa başvuran adayların hesaplanan notları, altmıştan (60) az olmamak koşulu ile en yüksekten başlanarak sıralanır ve Enstitü Anabilim Dalınca ilan edilen kontenjan sayısı, en yüksek nottan başlanarak doldurulur.
Önceki Öğrenmenin Tanınması
Türkiye’deki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Gaziantep Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.
Özel Koşullar Programa Fakültelerin Resim ve Resim-iş eğitimi bilimlerden lisans derecesini almış öğrenciler kabul edilecektir.
İş Birliği Alanla ilişkili yurt içi ve yurt dışı diğer anabilim dalları ile iş birliği olanakları bulunmamaktadır.
İş Birliği Olan Yoktur.
Program Başkanı: Doç Dr. Ayhan ÖZER
Vizyon
Güzel sanatlar resim alanında ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan çalışmaları takip ederek katkılarda bulunmak. Geleceğin sanatçılarını akademik kültürü edinebilecekleri öncü bir yüksek lisans programı olmak.
Misyon
Güzel sanatlar resim anasaat dalı ile ilgili konularda ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan çalışmaları tanımak/tanıtmak. Öğrencilerin bu çalışmaları eleştirel ve özgün bir bakış açısıyla değerlendirmelerini teşvik edecek ve sağlayacak akademik bir ortam sunmak. Çağın ihtiyaçlarına duyarlı özgün bilgi üreten, bilimsel ve sanatsal faaliyetlere aktif katılımda bulunan topluma rehberlik edecek sanatçılar yetiştirmek.